UEFA POTVRDILA VELIKU PROMJENU PRED EURO U NJEMAČKOJ

Izvršni odbor UEFA-e prihvatio je odluku kojom će na predstojećem EURU svaka od momčadi-sudionica moći računati na 26 nogometaša, tvrdi AFP, pozivajući se na neimenovane izvore.

Svi igrači moći će se upisati u lzapisnik utakmice, za razliku od EURA 2021., prvog međunarodnog takmičenja s proširenim popisima zbog pandemije Covid-19, tokom kojeg su tri od 26 pozvanih igrača morala ostati na tribinama, piše AFP. Ova odluka slijedi preporuku UEFA-inog odbora za takmičenja, kojim predsjeda čelnik Francuskog nogometnog saveza Philippe Diallo.

Na pitanje AFP-a uoči odluke Evropske konfederacije, izbornik francuske momčadi Didier Deschamps odvagnuo je prednosti i nedostatke takve mjere, naznačivši da će joj se prilagoditi.

  • Ako uzmem 26 igrača, to je zato što ću smatrati da je to korisno za francuski tim. Prilagodba je moja ključna riječ. Stoga ću se prilagoditi donesenim odlukama i drugim parametrima. Nisam protiv 24, 25 ili 26 igrača – objasnio je Dechamps.
  • Statistika pokazuje da u prosjeku na velikom takmičenju četiri igrača uopće ne igraju, a dva ili tri igraju najviše deset minuta. To je prosjek za sve reprezentacije, ne samo za Francusku. Skočite na 26 samo da popunite polja me ne zanima, a neću se praviti pametan i uzeti samo 23 igrača, a onda se naći u problemu jer neću uzeti dovoljno – dodao je Deschamps.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TRUMP OPTUŽIO BIDENA DA JE BIO DROGIRAN TOKOM GODIŠNJIH GOVORA O...

0
Bivši američki predsjednik Donald Trump optužio je svojeg suparnika, predsjednika Joea Bidena da je bio drogiran tokom godišnjih govora o stanju nacije.