UHAPŠENA JEDNA OSOBA ZBOG ZLOUPOTREBE ROBNIH REZERVI

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopćilo je danas da su pripadnici Službe za suzbijanje kriminala, u predmetu kontrole skladištara koji lageruju robu Republičkih robnih rezervi, uhapsili V. Ć. (1963) iz Novog Sada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Akcija je izvedena u saradnji sa Odjeljenjem za suzbijanje korupcije i PU Sremska Mitrovica, a po nalogu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pohvalio je tim povodom pripadnike policije i naglasio da će “svi oni koji se usude da na ovaj način ugroze egzistenciju naših građana biti identifikovani, pronađeni i sankcionisani”.

Ilustracija

Uhapšeni V. Ć. je, kako se sumnja, kao odgovorno lice privrednog društva “Žitopromet“ DOO Ruma, od 1. januara do 30. marta ove godine, nezakonitim postupanjem oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za 624.500.141 dinar, a za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ČEH ZAUSTAVIO NADALA: NIŠTA OD SPEKTAKLA U ČETVRTFINALU

0
Češki teniser Jirži Lehečka moći će prepričavati kako je pobijedio jednog od najboljih tenisera svih vremena Rafaela Nadala.