UKIDAJU SE EPIDEMIOLOŠKE MJERE U KANTONU SARAJEVO

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo saopćilo je kako će se od 28. juna na prostoru KS primjenjivati samo higijensko-epidemiološke mjere iz važećih naredbi i preporuka FBiH što znači da se dosadašnje mjere Vlade KS ukidaju.

Kako su saopćili, ovaj zaključak je donijela Vlada KS, a s obzirom na to da rok važenja kantonalnih mjera ističe u ponedjejak 28. juna.

Kako je obrazložio ministar zdravstva KS Haris Vranić, trenutna epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo je zadovoljavajuća i ne zahtijeva primjenu oštrijih mjera od onih koje je donijela Vlada FBiH, te će se one primjenjivati u narednom periodu.

Poručio je da se epidemiološka situacija u Kantonu kontinuirano prati, te da će se shodno procjeni epidemioloških rizika mjere revidirati i eventualno pooštravati.

Postojeće epidemiološke mjere, preporuke i naredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine mogu se pronaći na sljedećem linku.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

GENERALNI SEKRETAR UN POTVRDIO: SUDSKI JE PRIZNATA ČINJENICA DA SE U...

0
Stephane Dujarric, portparol generalnog sekretara Ujedinjenih naroda Antonija Guterresa, imao je press brifing sa novinarima na kojem je jedna od tema bila i predožena rezolucija o genocidu u Srebrenici o čijem će se usvajanju uskoro izjasniti Generalna skupština UN.