UKRAJINAC OSUMNJIČEN ZA UBISTVO SUNARODNJAKA PRIVEDEN U POLICIJSKU UPRAVU

Završeno je kriminalističko istraživanje zbog ubistva 47-godišnjeg državljanina Ukrajine u Slavonskom Brodu (Hrvatska).

Nakon što je 23. aprila u kući u Brodu pronađeno tijelo 47-godišnjaka, privedeno je više ukrajinskih državljanina, a policija je nakon istrage za ubistvo osumnjičila 22-godišnjeg ukrajinskog državljanina.

Policijski službenici su 22-godišnjaka sinoć u 21 sat uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubistva predali u Policijsku upravu brodsko-posavske. 

Danas je priveden na ispitivanje u Županijsko državno tužilaštvo u Slavonskom Brodu, a potom će biti izveden pred suca u brodsko Županijskom sudu.

Preostale tri osobe koje su bile privedene, također strani državljani, ne dovode se u vezu s počinjenjem kaznenog djela te su puštene na slobodu, saopćila je policija.

RTL je ranije javio da su svi privedeni ukrajinski državljani. Riječ je o građevinskim radnicima koji su nedavno stigli u Hrvatsku. Došli su početkom godine, a nakon početka rata bili su i u Poljskoj. Ubijeni i privedeni poznavali su se od prije.

  • Malo je šokantno, radnici, oni su malo popili, navodno se slavio rođendan od tog pokojnika, tako da što se dalje događalo ne znam –  rekao je Nikola Zastrižni, predstavnik ukrajinske nacionalne manjine u Brodsko-posavskoj županiji. 

(H.N./Index.hr)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ORGANIZACIJA ISLAMSKIH ZEMALJA PODRŽALA NACRT REZOLUCIJE O GENOCIDU U SREBRENICI

0
Zemlje članice Organizacije islamske saradnje (OIC) podržale su Nacrt rezolucije Opće skupštine Ujedinjenih naroda kojom se 11. juli proglašava Međunarodnim danom refleksije i komemoracije genocida u Srebrenici, ističući važnost za međunarodnu zajednicu u prevenciji ponavljanja takvih događaja.