UZ OVAJ TRIK DOBIT ĆETE HRSKAVU POHOVANU PILETINU, KOJA NEĆE UPITI ULJE

Vrlo je jednostavno! Piletinu pripremite kao za pohovanje, kao što to inače radite, poslažite je u prethodno malo nauljen pleh pa premažite uljem i s gornje strane (tako da cijeli komad bude nauljen).

Stavite da se peče u pećnici oko pola sata (ovisno koliki su komadi) na oko 200 stepeni. Nakon 15 minuta okrenite piletinu na drugu stranu kako bi ravnomjerno porumenila.

Ako pripremate pohovane batake ili krilca, tada ih pecite na malo laganijoj vatri duže vrijeme kako bi se meso dobro ispeklo i oko kostiju. Kraće se pripremaju tanke pileće šnicle, možda 20-ak minuta.

Osim klasičnog oblaganja mesa brašnom, jajima i mrvicama, postoji mnogo drugačijih načina kako se piletina (i ostalo meso) može pohovati.

Naprimjer, nakon oblaganja u brašno može se uroniti u mješavinu jaja i mlijeka pa uvaljati u kukuruzne pahuljice. Na taj način će meso biti izuzetno hrskavo.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE