VELIKI POŽAR: VJETAR DIM OKRENUO PREMA OSIJEK, VATROGASAC ŽIVOTNO UGROŽEN

Vatrogasci se i dalje bore s velikim požarom balirane plastike u firmi Drava International u Brijestu kod Osijeka (Hrvatska).

Vjetar je u četvrtak ujutro dim okrenuo prema Osijeku.

Veliki broj vatrogasaca na požarištu je proveo u srijedu više od 20 sati, pa tako i Goran Ivković, komandir Javne vatrogasne jedinice Osijek koji je u četvrtak u 6:00 sati stigao na lice mjesta kako bi utvrdio stanje stvari.

  • Dosta toga gori još, a smjer vjetra trenutno je nepovoljan za grad Osijek jer sada dim ide prema Osijeku. S obzirom da imamo građevinskih strojeva danas ćemo pokušati zatrpati požarište zemljom, ako nam to temperatura ovdje dopusti. Noć je prošla mirno i sve je u redu, a vatrogasci su cijelo vrijeme gasili rubna područja – rekao je Ivković.
04.10.2022., Osijek – U pogonu osjecke tvrtke “Drava international” kod prigradskog naselja Brijest u srijedu poslije ponoci doslo je do pozara uskladistene plastike na otvorenom prostoru Photo: Borna jaksic/PIXSELL

Tri vatrogasca povrijeđena su na intervenciji tokom srijede, a našički vatrogasac koji je upao u šaht prepun tekuće plastike i dalje se bori se za život. Nakon što je prevezen u KBC Osijek zaprimljen je na Jedinicu intenzivnog liječenja gdje je stavljen na respirator. Tekuća plastika opekla mu je više od 50 posto površine tijela, a riječ je o opekotinama visokog stepena. U četvrtak bi trebao biti prebačen na liječenje u Zagreb.

Prema mjerenjima mobilne ekipe Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar iz Zagreba koja je stigla u Osijek – rezultati kvalitete zraka u Brijestu i na Trgu Ante Starčevića, koja su proveli u srijedu navečer, pokazuju kako nema onečišćenja. Isti rezultati očitani su i u Brijestu. No, radilo se o područjima koje dim nije zahvatio.

Danas ne rade osnovne škole u Antunovcu, Ernestinovu i Laslovu i područne škole u Ivanovcu, Šodolovcima te srednja Poljoprivredna i veterinarska škola u Osijeku.

(A. J./Glas Slavonije)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OPORAVLJA SE: EVO KAKVO JE ZDRAVSTVENO STANJE LEGENDARNOG GOLMANA NAKON SRČANOG...

0
Rukometaše mađarskog Vesprema zatekla je potresna vijest u iščekivanju revanša četvrtfinala play-offa Lige prvaka s Olborgom u Danskoj.