VIJESTI U 7: MOSTAR JE PRIJE TRI DECENIJE PROŽIVLJAVAO ONO ŠTO SE DANAS DOGAĐA U MARIUPOLJU

U „Vijestima u 7“ večeras gledajte:

Centralna izborna komisija Opće izbore zakazala za 2. oktobar. Protiv bio član CIK-a Vlado Rogić. Pravo glasa ima više od 3,3 miliona birača.

I dalje neizvjesno finansiranje izbora. U narednih 15 dana država mora usvojiti budžet. Za izbore potrebno najmanje 11,7 miliona maraka.

Donosimo reakcije. Većina stranaka odobrava oktobarske izbore. Čović se žalio međunarodnim adresama da uvjeti ne postoje. Pogledajte šta kažu građani.

O Općim izborima ćemo i u emisiji “Sedam plus”. Ugostit ćemo Irenu Hadžiabdić, članicu CIK-a, i Darija Jovanovića iz Koalicije “Pod lupom”.

Mostar je prije tri decenije proživljavao ono što se danas događa u Mariupolju. Mostarski logoraši apeluju: zaustavite napade na Mariupolj i spasite civile.

Naš izbor je istina, neka vaš budu „Vijesti u 7“.

Pogledajte video OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

BH NOVINARI: KONAKOVIĆ MORA PRESTATI SA TARGETIRANJEM MEDIJA I NOVINARA

0
Upravni odbor Udruženja/udruge BH novinari i Linija za pomoć novinarima najoštrije osuđuju neprimjerene izjave Elmedina Konakovića, ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (BiH) i targetiranje novinara i medija na press konferenciji  jučer u Sarajevu.