VISOKI PREDSTAVNIK U BEOGRADU: DONOSI LI SCHMIDT ‘NA POKLON’ VUČIĆU DRŽAVNU IMOVINU BIH?

Dok svekolika javnost u Bosni i Hercegovini očekuje reakciju visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta u vezi sa Zakonom o nepokretnoj imovini RS-a on se sprema na put i to u Beograd.

Kako je potvrđeno za “Patriju” iz više izvora Schmidt bi se u srijedu 13. aprila trebao sastati s Aleksandrom Vučićem, novim-starim predsjednikom Srbije.

Susret će biti organiziran dan prije nego na snagu stupi sporni zakon koji je neustavan i za kojeg mnogi tvrde da je njegova primjena podjela BiH.

Posljednji susret predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića s Christianom Schmidtom održan je u septembru prošle godine.

Patria podsjeća i na izjavu Vučića koji je kazao kako su mu međunarodni predstavnici kazali, nakon što ih je upitao zbog čega su “oteli nadležnost RS u segmentu poljoprivrede i šumarstva koje im pripadaju po Ustavu i Dejtonu”, da je upravu i da je potrebno “šest mjeseci da se to vrati”. “Ma nemojte. Za jedan dan ste oteli to Republici Srpskoj, a potrebno vam je sad šest meseci da to vratite”, naveo je Vučić u intervjuu za RTS.

Inače, jučer je Schmidt pozdravio britanske sankcije Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović te je kazao da “o suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine ne može se pregovarati’.

  • Pokušaji podrivanja državnih institucija nisu prihvatljivi. Pozivam sve političare da budu svjesni da su izabrani da služe državi i ljudima BiH – zaključio je visoki predstavnik.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

UZ ROŠTILJ I DRUŽENJE: FUDBALERI ŽELJEZNIČARA OBILJEŽILI PRVI MAJ

0
Nekoliko fudbalera sarajevskog Željezničara odlučilo je danas skupa proslaviti Prvi maj uz roštilj i druženje.