VUČIĆ: NJEMAČKA KOMPANIJA GRADI TVORNICU U ČAČKU, INVESTICIJA OD 90 MILIONA EURA

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je novu investiciju u Srbiji od najmanje 90 miliona eura, kako je istaknuo.

Rekao je da će velika njemačka kompanija iz autoindustrije otvoriti tvornicu u Čačku.

  • Nova, velika njemačka investicija u Čačku. U Predsjedništvu Srbije dogovoreni su posljednji detalji ulaganja od najmanje 90 miliona eura u greenfield investicije, i to samo u prvoj fazi – kazao je Vučić. Kamen temeljac za tvornicu u blizini Čačka trebao bi biti postavljen u oktobru, a prema Vučićevim riječima zaposlit će 800 ljudi. Riječ je o njemačkoj firmi iz područja automobilske industrije.

VUČIĆ: OVO ĆE MNOGO ZNAČITI ZA DALJNJI RAZVOJ ZEMLJE

  • Mislim da je ovo sjajna vijest ne samo za Čačak nego i za sva okolna mjesta te mislim da će ovo mnogo značiti i za daljnji razvoj središnje i zapadne Srbije. Moramo raditi na ovakvim stvarima, da imamo što više novosti jer, za razliku od nekih koji traže deindustrijalizaciju, mi želimo industrijalizaciju, želimo naprijed – naglasio je Vučić.

Kako pišu srpski mediji, nova njemačka tvornica bit će smještena u industrijskoj zoni Preljine.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE