VUČIĆ PORUČIO DA NEĆE RAZGOVARATI S KURTIJEM DOK SE NE ISPUNE UVJETI SRBIJE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće razgovarati s kosovskim premijerom Albinom Kurtijem "dok ne bude pušten svaki uhapšeni Srbin, dok ne povuče specijalnu policiju i prestane s hapšenjima".

  • Onda ćemo da razgovaramo da se formira ZSO (Zajednica srpskih općina, op. a.). Hoćete – nećete, završili smo. Evo izaberite nekog drugog ko će da vam da sve na tacni – ja vam ne dam. Nemojte da tražite datume, završite s njim šta imate jer ne pristajem na taktiku spržene zemlje i svršenih poteza – rekao je Vučić nakon sjednice Strateškog vijeća Srbije i Mađarske na Paliću.

On je kazao da zbog mađarske javnosti želi da kaže da nijedan Albanac nije upucan ili teško povrijeđen, samo Srbi, i da se vode slučajevi protiv Srba koji su povrijeđeni i ranjeni.

Predsjednik Srbije je rekao danas da je s premijerom Mađarske Viktorom Orbanom razgovarao o situaciji na sjeveru Kosova i u Republici Srpskoj i da je mađarsku delegaciju informisao o svemu što je Beograd uradio kako bi došlo do deeskalacije.

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić podsjetio je danas da su odnosi njegove zemlje i Mađarske na najvišem nivou.

Na sastanku državnog vrha Srbije i Mađarske na Paliću, na kojem je, kako je objavila Vlada Srbije, konstituisano Strateško vijeće za saradnju Srbije i Mađarske i potpisano više međudržavnih sporazuma, istaknuto je da su politički odnosi dvije zemlje na najvišem nivou, a da je trgovinska razmjena 3,6 milijardi eura.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DURAKOVIĆ: ZASTRAŠUJU BOŠNJAKE U GACKU JER NE ŽELE DA SE USELE...

0
Nakon objavljivanja namjere da se usvoji Rezolucija o genocidu u Srebrenici, retorika srbijanskih i srpskih političara iz bh. entiteta RS se pojačala.