VUČIĆ POSLAO VOJSKU NA GRANICU SA KOSOVOM: BORBENA GOTOVOST PODIGNUTA NA NAJVIŠI STEPEN

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izdao je danas naredbu Vojsci da podigne borbenu gotovost na najviši stepen i od tog trenutka je Vojska započela svoje aktivnosti, izjavio je ministar odbrane Miloš Vučević.

  • Naređen je hitan pokret prema granici sa Kosovom – rekao je Vučević televiziji Pink u uključenju uživo iz centra Beograda.

On je upozorio da dešavanja na sjeveru Kosova, gdje navodno prištinska vlast preuzima zgrade lokalnih samouprava, nisu igra, nego tu ugrožava bezbjednost svih u regionu.

Vojska će, kako je naglasio, apsolutno ispuniti naredbu Vučića i braniti suverenitet Srbije i pravo na život svih njenih građana.

  • Jasno je da se sprovodi teror protiv srpske zajednice na Kosovu – zaključio je Vučević.

Podsjećamo, pripadnici Kosovske policije ušli su u zgradu opštine Zvečan, nakon suzavca i šok bombi.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE