VUČIĆ UOČI RAZGOVORA U BRISELU: PRED NAMA NISU LAKI DANI

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o detaljima predstojećih razgovora u Briselu.

Vučić je rekao da ga sutra očekuju sastanci sa šestoricom visokih evropskih zvaničnika, na kojima će razgovarati sam oko načina formiranja Zajednice srpskih opština na Kosovu.

  • Imat ćemo susret sa Šarlom Mišelom, Žozepom Boreljom, Miroslavom Lajčakom i velikom evropskom trojkom Makronom, Šolcom i Meloni – rekao je predsjednik Srbije.

Dodao je da će razgovori biti vođeni u formatu jedan plus nula, odnosno da će samo on biti prisutan sastancima sa beogradske strane.

  • Velika petorka je bila ovdje. Oni su donijeli svoj prijedlog oko načina formiranja Zajednice srpskih opština, mi smo dali svoje odgovore i sugestije – rekao je Vučić.

Na pitanje novinarke da li može da otkrije detalje sastanka, Vučić je rekao da ne može i dodao da Beograd ostaje spreman na razgovore i dijalog.

  • Svakako smo mi spremni da razgovaramo o tome i oni kucaju na otvorena vrata, kada je Beograd u pitanju – rekao je Vučić.

On je naglasio da postoje i drugi problemi i neriješena pitanja, od carinskih pečata preko tablica, do energetike.

  • Mi smo tu bili vrlo konstruktivni, veoma fer. Vidjet ćemo sutra. Ja se nadam da će to proteći u dobroj atmosferi, u atmosferi kompromisa i u atmosferi stvaranja prilika za nadu i budućnost i opstanak našeg naroda na Kosovu. Da će biti lako, nemojte da imate nikakve sumnje, neće – zaključio je Vučić.

Svakako, dodao je, “pred nama nisu laki dani”.

(RTRS)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ERDOGAN: TURSKA JE ZAUSTAVILA TRGOVINU S IZRAELOM

0
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas da Turska ne može ostati samo nijemi posmatrač izraelskih napada na nevine palestinske civile i da je obustavila trgovinske odnose s Izraelom u iznosu od 9,5 milijardi dolara.