ZBOG OVIH ČESTIH GREŠAKA ZUBI POSTAJU ŽUTI

Četkanje na pravi način i u pravo vrijeme ključno za očuvanje prirodne boje i sjaja vaših zuba, tvrdi doktor Ferakh Hamid.

Naveo je jednostavne greške zbog kojih se zubi uništavaju te poprimaju žutu boju.

Suho četkanje

Iako se suho četkanje možda čini kao dobar način za uklanjanje mrlja na zubima, suha četkica je tvrda te izaziva iritaciju i oštećenja. Kada se četkica smoči, ona postaje mekša i nježnija prema zubima i desnima.

Kisela hrana

Također, navodi doktor Hamid, pranje zuba netom nakon što se pojede hrana s kiselim PH vrijednostima troši vašu zubnu caklinu.

Neodržavanje rutine

Za svjež dah i zdrava usta, važno je imati dobru rutinu pranja zuba. To znači da biste dva puta dnevno trebali nježno četkati zube i desne po dvije minute.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TRUMP OPTUŽIO BIDENA DA JE BIO DROGIRAN TOKOM GODIŠNJIH GOVORA O...

0
Bivši američki predsjednik Donald Trump optužio je svojeg suparnika, predsjednika Joea Bidena da je bio drogiran tokom godišnjih govora o stanju nacije.