ŽENA U BRAZILU DOVELA MRTVACA U BANKU KAKO BI MOGLA PODIĆI KREDIT

Brazilska policija uhapsila je ženu koja je osumnjičena da je u banku dovela mrtvog čovjeka, za kojeg je rekla da joj je amidža, kako bi mogla podići kredit.

Na društvenim mrežama se pojavio video snimak na kojoj se vidi kako žena na šalteru banke Itau u Rio de Janeiru, podiže glavu starijeg čovjeka u invalidskim kolicima i pokušava u njegovu ruku staviti olovku.

Policija navodi da je osumnjičena pokušavala podići kredit u iznosu od 3.000 dolara (5.495 KM), koji je banka već odobrila, no za kojeg je trebalo i odobrenje amidže.

Muškarac na snimci nije reagovao na zahtjeve žene. Dok je mu je ona pokušavala dati olovku, ruka je bila mlitava, a glava mu je padala unazad piše CNN.

  • Slušaš li? Moraš potpisati. Ako ne potpišeš, nema šanse. Ne mogu se potpisati umjesto tebe, to moraš ti. Hajde potpiši, ne pravi problem, ne mogu više – čuje se kako mu žena govori.

Jedan od zaposlenika banke je tom trenutku rekao kako se starija osoba vjerovatno ne osjeća dobro.

Šef civilne policije Rio de Janeira, Fabio Luis Souza, je kazao da su uposlenici banke tada odlučili pozvati hitnu pomoć. Kada su stigli bolničari, zaključili su da je muškarac bio mrtav nekoliko sati i da više nije bio živ kada je doveden u banku.

Policija provodi istragu i pokušava utvrditi koja je tačno veza između osumnjičene i mrtvog čovjeka. Za sada nije podignuta optužnica.

Porodični advokat je negirao izvještaj policije.

  • Stvari se nisu tako odvijale. Muškarac je dovezen u banku živ. Moja klijentica je potpuno potresena, pije lijekove.

(CNN)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ČEH ZAUSTAVIO NADALA: NIŠTA OD SPEKTAKLA U ČETVRTFINALU

0
Češki teniser Jirži Lehečka moći će prepričavati kako je pobijedio jednog od najboljih tenisera svih vremena Rafaela Nadala.