ZIMSKA ČAROLIJA NA PLANINAMA: SNIJEG PRIVUKAO BROJNE POSJETITELJE

Današnje hladno vrijeme i obilje snijega potaknulo je mnoge stanovnike da svoj dan provedu uživajući u ljepotama Bjelašnice, Jahorine i drugih planina.

Skijaši su s nestrpljenjem dočekali ovu priliku, dok su mališani s oduševljenjem iskoristili dan za sankanje.

Bijeli prekrivač izmamio je osmijeh i radost. U narednim fotografijama pogledajte šta smo zabilježili:

USLOVI ODLIČNI

Ranije je iz Olimpijskog centra Bjelašnica – Igman najavljeno da su na Bjelašnici početkom ove sedmice radila 43 topa na sistemu vještačkog osnježenja na trasama, stazama 1, 3, 5, 5a i dječijem parku, što je povoljno uticalo na rad staze i pratećih instalacija.

Naglašeno je da će i u narednom periodu nastaviti kontinuirani rad na uređenju staza.

Iz OC Bjelašnica – Igman ističu da su uvjeti idealni, a staze pripremljene za sve nivoe skijaškog iskustva. Visina snijega na stazi je od 40 cm – 45 cm.

  • Ako vremenski uslovi dozvole, a nadamo se da hoće, skijat ćemo i do 1. maja – poručuju iz tog olimpijskog centra.

Istakli su da iz dana u dan OC Bjelašnica – Igman bilježi sve veći broj posjetilaca, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz regije i svijeta.

  •  Ako poredimo prošlu sezonu do današnjeg dana, što se tiče posjećenosti, ona nikad nije bila bolja – kazali su Feni iz OC Bjelašnica – Igman, dodavši da je također broj posjeta u hotelima na zavidnom nivou.

VREMENSKA PROGNOZA

Danas je u Bosni prije podne bilo pretežno oblačno vrijeme, ponegdje u višim područjima i sa slabim snijegom, a u Hercegovini sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 10 sati: Bjelašnica -12 stepeni, Ivan Sedlo -7, Sokolac -6, Bihać, Sarajevo i Tuzla -4, Sanski Most -3; Banja Luka, Bugojno, Doboj, Gradačac, Zenica i Zvornik -2, Bijeljina i Livno -1, Drvar 1, Široki Brijeg 3, Stolac 5, Mostar 6, Neum i Trebinje 7 stepeni.

Meteorolozi iz Federalnog hidtometeorološkog zavoda BiH su za danas u Bosni najavili pretežno oblačno vrijeme, lokalno može padati veoma slab snijeg.

U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 0, na jugu od 5 do 9 stepeni.

(E.F.)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE