BORENOVIĆ O NAJNOVIJOJ KRIZI U ODNOSIMA SNSD I DNS: MUKA MI JE GLEDATI KAKO IH GAZE

Lider PDP Branislav Borenović ističe da mu je postalo degutantno gledati kako najveća vladajuća stranka iz Srpske (SNSD) gazi svoje koalicione partnere i vuče ih za nos.

Najnoviji slučaj smjene ministarke uprave i lokalne samouprave Lejle Rešić, ne zbog rezultata njenog rada, već zbog dešavanja u Prijedoru, gdje je DNS nakon skoro dvije godine uspio da vrati skupštinsku većinu uz pomoć odbornika nekoliko stranaka, među kojima su i oni iz SDS, čime su potisnuli SNSD, za Borenovića predstavlja političko dno.

  • Gadi mi se i kao političaru i kao čovjeku da gledam to iživljavanje. Ovo nije prvi put, već se to gaženje koalicinih partnera dešava svakih malo. Degutantno mi je više i čitati naslove: „Da li će ovo biti kraj koalicije ili će DNS opet saviti leđa“ – kaže Borenović za Srpskainfo.

On ističe da SNSD već godinama gazi svoje političke partnere, koji u suštini i nisu politički partneri već samo njihovi slijepi poslušnici, koji dozvoljavaju da ih ovi vuku za nos.

  • Bljutavo mi je to što neko nema političke snage, moći, kičme i karaktera da podvuče crtu i kaže da je dosta poniženja – ističe Borenović.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE