FILM BARBIE INSPIRISAO POGREBNIKE DA PROFITIRAJU, U PONUDU STAVILI RUŽIČASTE MRTVAČKE SANDUKE

Barbimanija trese svijet, film “Barbie“ obara rekorde gledanosti, modne kompanije nude roze “krpice“, djevojke masovno farbaju svoju kosu u plavu. Ali, to nije sve.

Pogrebna kompanija u El Salvadoru “Alfa i Omega“, nudi ružičaste kovčege za preminule.

Vlasnik Isak Vilegas rekao je kako je i prije Barbie pomame, koja je zahvatila Latinsku Ameriku, već imao u ponudi kovčege inspirisane Barbi lutkom.

  • Prodali smo već 10 komada – rekao je i objasnio da to ne znači da je 10 osoba već sahranjeno u ružičastim kovčezima, već da je u njihovoj zemlji običaj da se oprema za sahranu kupuje unaprijed, za života.

Unutrašnjost ovakvih sanduka ukrašena je slikama popularne lutke, a izvana se na njemu nalaze bijele zvjezdice.

  • Rekao sam: “Moramo iskoristiti ovaj trend”.

Latinska Amerika “barbimaniju“ proživljava i kroz proizvodnju ružičastih takosa i peciva, komercijalnih aviona sa Barbie logom…

Video pogledajte OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OVI ZNAKOVI UKAZUJU DA ĆE VEZA POTRAJATI

0
Ljudi u vezama se bore s vjerom da će veza potrajati, a loša iskustva iz prošlosti ili strah od prepuštanja ili boli mogu utjecati na brige.