IZRAELSKA PJESMA KOJA IMA 18 MILIONA PREGLEDA POZIVA NA SMRT

Izraelski muzičari Ness i Stilla u svojoj popularnoj pjesmi "Harbu Darbu" pozivaju na smrt pjevačice Dua Lipe i manekenke Belle Hadid, insinuirajući da su odgovorne za napade Hamasa koji su se dogodili 7. oktobra, prenosi The Times.

Pjesma ima više od 18 miliona pregleda na YouTubeu otkad je objavljena, a nazivaju je “neslužbenim soundtrackom rata u Gazi”, dok reperi Ness i Stilla na hebrejskom jeziku spominju popis osoba koje su, prema njima, “odgovorne za napade”.

– Svaki će pas dobiti ono što zaslužuje – govore reperi koji spominju Hassana Nasrallaha, vođu Hezbollaha, Mohammeda Deifa, vođu Hamasovih brigada Al-Qassam i Ismaila Haniyeha, predsjednika političkog krila Hamasa, piše The Times.

Dok skaču u gomili i kameri pokazuju srednji prst, reperi imenuju i slavne osobe koje smatraju jednako odgovornima za napade zbog svog antiratnog stava. Na njihovoj “crnoj listi” našle su se pjevačica Dua Lipa, manekenka Bella Hadid i bivša porno zvijezda Mia Khalifa.

Khalifa je odgovorila na pjesmu koja je izazvala kontroverze ismijavajući izraelsku upotrebu drill beata.

– Oni čak ne mogu pozivati ​​na genocid u vlastitoj kulturi. Morali su kolonizirati nešto da bi to dospjelo na broj 1 – napisala je na platformi X. 

Dor Soroker, jedan od repera u pjesmi poznatiji kao Stilla, branio je stihove i pravo Izraelaca da kritikuju Dua Lipu i Bellu Hadid, koje su pozvale na prekid vatre.

– One fizički ne drže oružje, ali njihove su riječi vrlo moćne. Širenje laži je opasno. A šta ako njihove lažne vijesti nadahnu ljude da ubijaju Židove? Vrlo je slično onome što Nasrallah radi u svojim govorima – rekao je.

U svom dijelu pjesme 21-godišnja Nessya Levi, poznatija pod umjetničkim imenom Ness, hvali izraelske zračne snage za pokretanje napada na Gazu.

Izvor: Faktor/The Times

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE