NEVJEROVATNO OTKRIĆE U GARAŽI

U skladištu prašinu skupljala kolekcija automobila koja vrijedi milione eura

U starom skladištu u centru Bruxellesa pronađena je nevjerovatna zbirka vozila. Dvadesetak rijetkih Ferrarija i Porschea skupljalo je prašinu sve dok kompanija Oldtimerfarm sa sjedištem u Aalteru nije upozorena na tu dosad nepoznatu zbirku. Uskoro će automobili biti stavljeni u prodaju. Vjeruje se da je prije najmanje deset godina kolekcionar parkirao više od 20 ekskluzivnih sportskih automobila u starom skladištu u centru Bruxellesa. Ekskluzivnu flotu čini 16 Ferrarija i šest Porschea.

-Modeli potječu iz 70-ih, 80-ih i 90-ih i u dobrom su stanju, kaže Xavier Molenaar iz Oldtimerfarma.

Koliko automobili vrijede? Tačan iznos voditelj ne želi komentirati, ali vjerovatno se radi o nekoliko miliona eura. Veliki broj Ferrarija Testarossa, modela koji je slavu stekao u seriji Poroci Miamija, posebno je zanimljiv. Tu su i rijetki Porschei 911 s turbopunjačem i zračnim hlađenjem.

Dragulj je žuti Ferrari 512 BB jer je vjerovatno samo desetak automobila proizvedeno u toj boji. Dodatni plus je činjenica da je automobil u odličnom stanju.

O vlasniku se zna vrlo malo. Dnevni list Het Laatste Nieuws piše da kolekcija navodno pripada bogatom industrijalcu, koji je skupio vozila prije mnogo godina, a zatim se preselio u inozemstvo. Xavier Molenaar to nije želio potvrditi kao niti činjenicu je li on dojavio gdje se automobili nalaze. Nije javno objavljena ni tačna lokacija skladišta. Trenutno se automobili osposobljavaju za promet. Nakon toga će se pojedinačno prodavati.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE