OVO JE 10 PITANJA NA KOJA JE ODGOVARALA: MAJKA DJEČAKA UBICE SASLUŠANA U POLICIJI ZBOG SUMNJE DA JE ZAPUSTILA I ZLOSTAVLJALA SINA

M. K. (46) majka dječaka K. K. (13) koji je osumnjičen da je ubio devet učenika i čuvara, potom ranio još šestoro među kojima je i nastavnica Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", saslušana je jučer u Policijskoj upravi Beograd gdje je morala da odgovori na 10 pitanja koje su joj postavili policijski službenici.

Ona je saslušana kako bi se utvrdilo da li je bilo zapuštanja ili zlostavljanja dječaka, a u narednim danima ona će biti saslušana i u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

Ovo je spisak pitanja na koja je majka dječaka odgovarala, a ključno je – “Šta je posljednje što joj je rekao prije nego što je počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladisalv Ribnikar?”

1. Koliko često je viđala sina, odnosno – kod koga je više boravio, kod nje ili kod oca?

2. Da li je znala da je išao u streljanu?

3. Ako jeste, kakav je stav imala o tome?

4. Da li se ponašao čudno?

5. Da li je dječak bio zlostavljan i zanemarivan, odnosno, da li mu je nešto uskraćivano, da li se žalio na nešto…?

6. Šta je posljednje što joj je rekao prije nego što je, kako se sumnja, počinio masakr?

7. Da li je imao neko traumatično iskustvo?

8. Kakav odnos je imao sa njom, ocem, familijom, prijateljima?

9. Koliko je bila upućena u njegova intresovanja i kakva su ona bila?

10. U kakvim je odnosima bila sa ocem?

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE