OVO SU TRI NAČINA KAKO IZVUĆI SLOMLJENI KLJUČ IZ BRAVE BEZ POMOĆI BRAVARA

Manje nesreće mogu se dogoditi bilo gdje i svaki dan. Ponekad zbog lošeg održavanja, grešaka u proizvodnji ili prevelike žurbe.

Jedna od najčešćih nezgoda je razbijanje ključa i njegovo zaglavljivanje u bravi.

Najgore u ovom problemu je što se rješenje ne može odgoditi kada se dogodi s ključevima od kuće. Prije nego pozovete bravara, isprobajte ove trikove kako biste izvadili slomljeni ključ iz brave, a da ne morate sve rastavljati.

Za prvi trik potreban vam je samo vrlo jak magnet. Ako je ključ zapeo u okomitom položaju, vrlo ga je lako izvaditi. Nanesite malo lubrikanta na njega, zatim uzmite magnet i postavite ga na ključ tako da može djelovati. Ključ bi se trebao zalijepiti za magnet i lako izaći.

Za drugi trik potrebna su vam kliješta ili škare s vrlo tankim vrhovima. Podmažite područje oko ključa i zatim kliještima ili škarama uhvatite kraj ključa koji viri iz brave. Pokušajte nježno izvući ključ. Izvodite ovaj pokret postupno, bez jakog povlačenja: riskirate da gurnete ključ dublje u bravu.

Ako je ključ zapeo dok su vrata otvorena, potražite ključeve s vrlo tankim vrhom i umetnite jedan od vrhova škara sa suprotne strane (tj. unutar kuće) dok ne dodirne ključ. Gurnite prema unutra tako da ključ potpuno izađe. Ako ne izvadite sve, možete upotrijebiti kliješta da ga potpuno izvučete.

(J. list/ I.S.)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ANEL JE UŠAO U STAN, PUCAO JOJ U GLAVU: POTVRĐENA OPTUŽNICA...

0
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Anela Bećirovića zbog krivičnih djela ubistvo, nasilje u porodici i nedozvoljeno držanje oružja.