PAPRIKE S KROMPIROM: UKUSNI RUČAK KOJI SU ČESTO PRAVILI NAŠI RODITELJI

Donosimo vam prijedolog za današnji ručak.

Sastojci

– 1-1,5 kg krompira
– 6-7 komada paprika
– 2 kašike maslaca
– 2 glavice crvenog luka
– 2 kašike brašna
– 100 ml vrhnja za kuhanje
– 200 ml domaćeg kajmaka ili masnijeg milerama
– još ulje
– so, vegeta, biber

Priprema

Krompir oguliti i isjeckati na sitne kockice pa ga dobro oprati i ocijediti u cjedilu. Luk isto isjeckati pa ga pržiti na maslacu i ulju da blago porumeni, zatim mu dodati brašno i pržiti još pola do minute.

Tako pripremljen luk istresti u krompir dodati začine (so, vegeta, biber) i dobro promiješati. Paprike oprati izdubiti i nafilovati ih pripremljenim krompirom.

Dublju vatrostalnu posudu malo pouljiti pa istresti trećinu smjese kojom smo filovali paprike, poredati i njih pa ostatak krompira posuti oko paprika. Poklopiti i peći u rerni na 200 stepeni oko 1-1,5 sat ,ovisno o količini samog jela.

Kada se je sve fino zarumenilo i ispeklo se, skinuti poklopac i zaliti mješavinom vrhnja i kajmaka pa vratiti u rernu da se još malo sve poveže, piše najboljirecepti.com

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE