PLANIRATE LI ZIMSKI GODIŠNJI ODMOR? IDEMO NA ZIMOVANJE JER ZOVU NAS NAŠE OLIMPIJSKE LJEPOTICE I OKIĆENE ULICE!

Idiličan odmor tokom zimskog perioda moguće je uhvatiti na vrhovima na kojima su održane Zimske olimpijske igre, ali i u urbanim sredinama.

Šta god da je vaš izbor mi ćemo ga olakšati i donijeti na vaša vrata!

Želite li tipični odmor zamijeniti za ugodan, aktivan i ispunjen odmor na planinama koje vam nude mir i uživanje na čistom zraku? Ukoliko je vaš odgovor DA, pravi izbor je Bosna i Hercegovina sa obiljem prirodnih ljepota i olimpijskih ljepotica koje su kao stvorene za zimski turizam. U srcu Balkana sa naturalističkim pejzažima, divljim planinskim rijekama i zelenim klisurama Bosnu i Hercegovinu lijepo je posjetiti tokom čitave godine, a poseban period tokom kojeg njene ljepote oživljavaju jeste onaj zimski.

Koliki potencijal naša zemlja ima dovljno govori činjenica da je Sarajevo iza sebe ostavilo japanski Sapporo i švedski Göteborg u utrci za održavanje Zimskih olimpijskih igara 1984. godine.

Olimpijske planine Jahorina, Bjelašnica i Igman reprezentativan su primjer planinske turističke destinacije u Bosni i Hercegovini koja je prošla kroz više faza turističkog razvoja. Prije Zimskih olimpijskih igara većina aktivnosti na ovim planinama bila je vezana za rekreaciju, ponajviše planinarenje te jednodnevno ili vikend skijanje. Prekretnicu u razvoju turizma označila je izgradnja olimpijskih staza za alpsko i nordijsko skijanje, skijaških skakaonica, kao i hotelskih kapaciteta i potrebne komunalne i putne infrastrukture.

Godine su se nizale, a sa njima su nicala šarmantna odmarališta, fantastične staze za skijanje uokvirene u bajkovitom pejzažu koji će učiniti će da posjeta Bosni i Hercegovini bude neizostavan dio vašeg zimskog odmora.

U posljednjih dvadesetak godina došlo je do obnove dijela hotelskih kapaciteta te jačanja turizma. Nedavni turistički razvoj obilježava raznovrsna turistička ponuda koja omogućava upražnjavanje brojnih oblika turizma u različitim godišnjim dobima s dominacijom zimske turističke sezone i skijaškog turizma.

Sarajevo i njegove olimpijske planine bili su i domaćin Evropskog olimpijskog festivala mladih 2019., EYOF-a, zbog čega je uloženo u izgradnju novih staza, modernih žičara i dodatnih smještajnih kapaciteta.

Pored atraktivnih olimpijskih, ali i drugih bajkovitih planina širom zemlje, prelijepog grada na Miljacki, zimske destinacije domaćih i stranih turista nisu rezervirane samo za planinske ljepotice, već i za parkove prirode. Pa je tako idiličan odmor tokom zimskog perioda moguće uhvatiti i na vrhovima na kojima su održane Zimske olimpijske igre, ali i u urbanim sredinama, rezervatima prirode i krajolicima koje turisti obožavaju. 

Ukoliko pak volite kombinovati odmor i zabavu za to će se pobrinuti bogat sadržaj koji je tokom zimskih mjeseci podignut na još viši nivo uprkos pandemiji koronavirusa, ali uz poštivanje epidemioloških mjera.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE