POBJEDA VELEŽA NAD ZVIJEZDOM: GOL PRŠEŠA SA 25 METARA ZA KONAČAN REZULTAT

Velež je pobijedio Zvijezdu rezultatom 3:1 u susretu 27. kola WWin lige BiH.

Domaći nogometaši bili su daleko bolja momčad od prve minute susreta, a do vodstva su došli u 8. minuti iz kaznenog udarca koji je realizirao Ante Hrkač.

Zvijezda nije uradila ništa prvih 45 minuta, a gosti su ipak mogli do izjednačenje u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Kayode Saliman izmiješao je obranu Veleža, prvi njegov pokušaj odbranio je domaći vratar, a drugi je zaustavila vratnica.

Zvijezda je došla do izjednačenja u 2. minuti drugog poluvremena. Saliman je prošao po lijevoj strani, pronašao je u sredini Petra Karaklajića, a ovaj je pogodio s deset metara za 1:1.

Nakon izjednačenja igralo se uglavnom na polovici gostiju koji su remi držali do 75. minute, kada je iz velike gužve loptu u gol ugurao Mihael Mlinarić.

U 78. minuti za konačnih 3:1 s 25 metara pogodio je Omar Pršeš.

Na vrhu ljestvice nakon tri odigrane utakmice 27. kola prvi je Borac sa 62 boda, ispred Zrinjskog s 55 i Velež s 46, zatim slijede Sarajevo i Posušje, koji imaju po 41 bod.

Na začelju su Tuzla City, Igman i Željezničar sa po 27 bodova te posljednja Zvijezda sa 17 bodova.

(E.F./FENA)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

GLAVNI IMAM MIZ GACKO: SVJEDOCI SMO DIZANJA TENZIJA! O NAPADU SE...

0
Sadet efendija Bilalić, glavni imam MIZ Gacko najoštrije je osudio napad na kuću bošnjačkih povratnica u naselju Gračanica u Gacku.