POTONULA JAHTA KOD TROGIRA

Kod Trogira je potonula jahta u vlasništvu državljanina Ujedinjenog kraljevstva, stradalih nema, kao ni zagađenja mora, saopštila je danas Nacionalna centrala za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci.

Potonuće jahte koja je bila na vezu u mjesnoj luci dogodilo se juče rano ujutru. Riječ je o jahti dužine 10.45 metara. Službenici Lučke ispostave Trogir utvrđuju razloge potonuća.

Trenutno nisu poznati razlozi potonuća jahte, a na mjestu nesreće nije uočeno zagađenje mora i okoline, dok je rukovodstvo mjesne luke upozoreno na obvezu pravovremenog informisanja nadležne trogirske Ispostave o svim vanrednim događajima vezanim uz posadu i plovila na vezu, odnosno u pomorskom saobraćaju unutar perimetra marine, navodi se u saopštenju, prenio je hrvatski portal Index.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

MINISTAR POTVRDIO: NAPADNUTI POVRATNICI U GACKO, KORIŠTENO VATRENO ORUŽJE

0
Ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH Nerin Dizdar objavio je da se danas dogodio napad na povratničku porodicu u Gacku.