Sastojci:
• 12 kom kanelona
• 750 g piletine
• 450 ml pavlake za kuhanje
• 1 patlidžan
• 75 g brašna
• 2,5 dl pileće supe
• 1 dl bijelog vina
• mala kašika soli
• bibera samo malo, sa prsta
Priprema:
Naputeru popržite brašno. Posolite, pobiberite, sipajte pileći bujon i dodajte isjeckani poprženi patlidžan i pavlaku za kuhanje. Miješajte dok se sve ne sjedini. Ringlu upalite ne na više od trojke i sve vrijeme miješajte da se zgusne. Kada sklonite sa ringle, sipajte malo bijelog vina i dodajte isjeckanu piletinu. Potom sve promiješajte. Tom smjesom napunite kanelone i poredajte ih u već podmazan pleh. Prelijte ih sosom i pospite parmezanom. Kada ih ubacite u rernu, prekrijte ih aluminijskom folijom, a potom ih pecite na 180 stepeni 40-45 minuta. Poslije toga skinite foliju da se malo zapeku i ostavite ih još 10-ak minuta.