SNJEŽNO NEVRIJEME U ŠPANIJI: ČETVERO MRTVIH, U ČAK 33 GRADA STANJE ALARMANTNO

Najmanje četiri osobe su poginule, a u ukupno 33 grada u Španiji proglašeno je stanje alarma zbog snježnih padavina i olujnog vjetra, javlja Anadolu Agency (AA).

Snježna oluja je zahvatila istočne dijelove zemlje, posebno regije Valencija, Balearska ostrva, Aragon, Katalonija i Murcija. U ukupno 33 grada situacija je alarmantna, među kojima su u šest, ekipe civilne odbrane proglasile stanje “crvenog alarma”.

U regiji Asturias jedna osoba je poginula kada je snažan vjetar pokrenuo vozilo kojemu je na gume pokušala staviti lance, a u gradu Avila jedna osoba je poginula nakon što se komad krova odlomio i pogodio je u glavu. Navodi se također kako su u Valenciji na ulici izgubile život najmanje dvije osobe posljedicama smrzavanja.

Luke u Valenciji su zatvorene, obzirom da visina valova na moru dostiže rekordni nivo od 8,44 metra. Također, u više gradova u oko 120 škola je obustavljena nastava. Predstavnici Agenciji za civilnu zaštitu navode kako zbog nevremena sutra nastavu neće pohađati oko 200.000 učenika, a u gradu Alicante je oko 20.000 kuća ostalo bez struje.

Aerodrom u Alicanteu je obustavljanj za saobraćaj obzirom da vjetar u tom gradu dostiže brzinu od 130 kilometara na sat. Svi letovi do sutra su obustavljeni.  Širom zemlje je zbog snježnog nevremena zatvoreno i oko 130 putnih komunikacija.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KRAJIŠNICI PRIKUPILI VIŠE OD 35.000 KM ZA LIJEČENJE MLADIĆA ZEKERIJAHA KERIĆA...

0
U vrlo kratkom vremenskom periodu prikupljeno je 35 hiljada maraka za potrebe liječenja 20-godišnjeg Zekerijaha Zeke Kerića iz sela Tomina nadomak Sanskog Mosta, koji je teško stradao prilikom pada s konja.