ŠTA SU U TUŽILAŠTVU REKLI O BOJANU PRODANU NAKON ŠTO JE BRUTALNO PRETUČEN I OPLJAČKAN PAR MEMIŠEVIĆ?

Iz prikupljenih dokaza ne proizilazi osnovana sumnja da je Bojan Prodan pretukao i opljačkao bračni par Memišević u selu Omeragići kod Višegrada.

Rečeno je ovo za Srpskainfo u Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, a gdje su naveli inicijale osumnjičenog.

  • Po saznanju da je počinjeno krivično djelo Razbojništvo u mjestu Omeragići, dežurni tužilac je izašao na lice mjesta, te su preduzimane sve potrebne mjere i radnje u cilju otkrivanja počinioca krivičnog djela. Prilikom preduzimanja operativnih mjera i radnji, policijski službenici su uhapsili B.P. zbog osnova sumnje da je počinio ovo krivično djelo – rekli su OJT Istočno Sarajevo.
Podsjećamo, Fadil i Ajša Memišević su povratnici iz sela Omeragići kod Višegrada, a tokom prve noći ramazana su brutalno pretučeni bez ikakvog razloga.

Bojan Prodan je jedini osumnjičeni. Bio je u pritvoru 24 sata, nakon čega je pušten.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE