TUŽILAŠTVO ISTAŽUJE KAKO JE UMRLA DVOMJESEČNA BEBA U SARAJEVU

U Domu za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama je 22. februara preminula dvomjesečna beba, a cijelo slučaj još uvijek istražuje Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu.

Tačan uzrok smrti još uvijek nije poznat, očekuje se nalaz obdukcije, piše Avaz. Ova vijest prije dva mjeseca šokirala je bh. javnost jer je beba oduzeta od roditelja i prebačena u spomenuti dom.

  • Što se tiče događaja koji se odnosi na smrt dvomjesečne bebe, Tužilaštvo poduzima radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti koji se tiču uzroka smrti – kazala je  Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Djevojčica je preminula u Domu 22. februara u večernjim satima. Odmah su o tome obaviješteni policija i Tužilaštvo KS, nakon čega je pokrenuta istraga.

Bebu je u Dom smjestio Centar za socijalni rad 14. februara prilikom hapšenja njenog oca M. Z. zbog nasilja u porodici nad bivšom suprugom.

Tom prilikom beba je bila s njim i on je tražio da je preuzme Centar. Otac je u međuvremenu pušten iz pritvora, a Tužilaštvo protiv njega vodi posebnu istragu kako za nasilje u porodici tako i za oduzimanje njihovog zajedničkog 11-godišnjeg djeteta.

Majka prijavila Centar

U međuvremenu, majka preminule bebe pokrenula je postupak protiv Centra za socijalni rad zbog smještanja djevojčice u Dom. Kako nam je saopćeno iz Tužilaštva KS, trenutno se radi na provjerama navoda iz majčine prijave koja tvrdi da je beba njoj trebala biti predata te da je nezakonito smještena u Dom na Bjelavama. 

(E.F. / Avaz.ba)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

GLAVNI IMAM MIZ GACKO: SVJEDOCI SMO DIZANJA TENZIJA! O NAPADU SE...

0
Sadet efendija Bilalić, glavni imam MIZ Gacko najoštrije je osudio napad na kuću bošnjačkih povratnica u naselju Gračanica u Gacku.