U KOJIM GODINAMA ŽENE NAJVIŠE UŽIVAJU U INTIMNIM ODNOSIMA

Istraživanje objavljeno u magazinu "Personality and Individual Differences" utvrdilo je u kojim godinama žene najviše uživaju u intimnim odnosima i zbog čega.

U istraživanju je učestvovalo 827 žena podijeljenih u tri grupe. U prvoj su bile žene visoke plodnosti u dobi od 18 do 26 godina, u drugoj one niske plodnosti u dobi od 27 do 45 godina, a u trećoj su bile žene koje su u menopauzi od 46. godine pa nadalje.

Istraživači su na osnovu njihovih odgovora u anketi otkrili da žene od 27. do 45. godine najviše uživaju u seksu. One imaju pojačani seksualni nagon kao odgovor na smanjivanje plodnosti te česte seksualne maštarije, aktivan seksualni život i spremnost na povremeni seks.

Ljekarka Judith Easton navela je da rezultati njihovog istraživanje pokazuju da žene ne moraju biti “zaluđene” željom za potomstvom da bi doživjele seksualni vrhunac.

“Naši rezultati pokazuju da nema ništa posebno u tridesetima, ali da se ta ponašanja ogledaju kod svih žena koje doživljavaju pad plodnosti. Možda je teže začeti nakon 35. godine života, ali istraživanje pokazuje da će žene biti motivisane do menopauze”, kazala je.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE