VODOSTAJ DRINE U PORASTU: POD VODOM POZNATO IZLETIŠTE KOD GORAŽDA

Vodostaj rijeke Drine danas je veći za oko 1,8 metara, a voda se izlila na nekoliko lokacija.

Pod vodom je popularno izletište u naselju Zupčići kod Goražda.

Zupčići

Prema podacima Kantonalnog operativnog centra BPK Goražde, trenutni vodostaji ne ugrožavaju ljude i materijalna dobra, ali ukoliko se trend rasta vodostaja nastavi nije isključena mogućnost izlijevanja nekih od vodotokova, što može uzrokovati i poplave.

Iz lokalnih štabova Civilne zaštite Grada Goražde i Općine Foča u FBiH upozorili su stanovništvo, posebno u priobalnom području, na potrebu pojačanog opreza usljed prognoza da je zbog obilnih padavina koje se očekuju u narednim danima moguće izlijevanje rijeke Drine iz korita.

Foča/Tjentište
Foča/Tjentište
Trenutni vodostaj Drine u blizini mosta “Alije Izetbegovića” u Goraždu

Federalni hidrometeorološki zavod je za regije Foča i Trebinje upalio žuti meteoalarm.

(E. P.)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PERFEKCIONIZAM OPTEREĆUJE DJECU, NE RADITE OVE STVARI

0
Težnja za savršenstvom može se činiti kao pozitivna osobina, i među djecom i odraslima.