VRATILI SMO MAJKU SA GRANICE JER JE POD ISTRAGOM: OGLASILI SE IZ MUP-A!

Majka dječaka (13) koji je odgovoran za masakr u OŠ "Vladislav Rubnikar", u Srbiji, jučer pokušala da pređe granicu preko prelaza Prohor Pčinjski, ali je odmah zaustavljena i vraćena nazad nakon čega je sa njom obavljen razgovor.

  • Majka dječaka i njena kćerka vraćene su sa graničnog prelaza jer je u toku istraga protiv majke, a privremeno im je blokirana sva imovina. Također, sa njom je nakon zaustavljanja na granici obavljen i razgovor – rečeno je iz MUP.

Kako je rečeno, iako je majka obavijestila Centar za socijalni rad, policija nije obaviještena o njenom odlasku iz zemlje i zato je vraćena sa graničnog prelaza.

MUP ce zatražiti i da joj se ipak izrekne mjera zabrane napuštanja teritorije Srbije ili grada Beograda.

Podsjetimo, majka nema izrečenu zabranu napuštanja zemlje prebivališta, ali je protiv nje u toku istraga i ona u svakom trenutku mora biti dostupna istražnim organima.

Porodica dječaka ubice inače je tužena i od strane roditelja čije je devetero djece pobijeno u masakru.

Otac dječaka se od nemilog događaja nalazi u pritvoru zbog sumnje da je počinio krivično djelo protiv opšte sigurnosti jer je, kako se sumnja, obučavao u streljani maloljetnog sina da puca i nije adekvatno obezbijedio sef u kojem je držao pištolje, za koje ima dozvolu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE