VUČIĆ PORUČIO AMERIKANCIMA: BRAVO JUNACI, UVEDITE SANKCIJE I DODIKOVIM UNUCIMA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas se oglasio nakon što su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije Milroadu Dodiku, predsjedniku RS-a i njegovoj djeci Gorici i Igoru Dodiku.

Vučić je sarkastično poručio da bi SAD trebale uvesti sankcije i Dodikovim unucima.

  • Čestitam vam na hrabrosti, junaci. Svaka vam čast, kakvi ste junaci. Vidite da i unucima uvedete sankcije.

Podsjećamo, Igor i Gorica Dodik su jučer stavljeni na crnu listu SAD. Američke vlasti su Goricu i Igora Dodika označili kao osobe koje olakšavaju koruptivne radnje u RS, a da se time izvlači javni novac u svrhu ličnog bogaćenja i bogaćenja svoje porodice. Napomenuli su da je Milorad Dodik odgovoran za antiustavni prijenos nadležnosti sa državne vlasti na entitetsku vlast te da je bogatstvo stekao, kako su naveli, mitom i korupcijom.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KAKO JE BANKROTIRAO JEDAN OD NAJVEĆIH BRITANSKIH GRADOVA?

0
Američki novinar Julian Ralph je 1890. godine otputovao iz New Yorka u Birminghem, tadašnji industrijski centar u centralnom dijelu Engleske.